Fysiskt butik öppen onsdag kl. 12-17, torsdag-fredag kl. 12-18. Kundmöten även efter överenskommelse

Startsida  ›  Objektiv  ›  Leica M-objektiv  ›  Leica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silver
Leica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silver
Leica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silverLeica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silverLeica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silverLeica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silverLeica Summilux-M 35 mm f/1,4 classic silver

Beskrivning
Teknisk specifikation

Ett klassiskt objektiv med stålkant
• Original optisk & produktdesign med små justeringar till moderna produktionsprocesser.
• Främre ring i rostfritt stål
• Fokuslås i fokusringen
• Ingen distorsion
• Ultrakompakt och snabb vidvinkelobjektiv.
• Äkta"King of bokeh"
• Gjord i Tyskland

Leveransens omfattning:
• Leica Summilux-M 35mm f/1.4
• Linslocket framtill
• Original motljusskydd
• Runt motljusskydd (E46)
• Bakre objektivlock

En individualist återvänder De flesta produkter får förbättringar genom åren. Men vissa har en speciell karaktär och en individualitet som gör att de håller.
Precis som den klassiska Leica Summilux-M 35 f/1.4.

Den sanna kungen av bokeh
Som världens snabbaste vidvinkelobjektiv satte Leica Summilux-M 35 f/1.4 det fotografiska riktmärket 1961. Idag fortsätter det att inspirera med sina exceptionella bilder. Särskilt bilder med öppen bländare fascinerar med deras individuella, nästan sagoliknande utseende, som är verkligen svårt att uppnå genom digital redigering.
En distinkt bokeh och vinjettering vid maximal bländare, fick Summilux-M 35 f/1.4 sin titel som "den sanna kungen av bokeh".
Fotografering med öppen bländare i motljus skapar avsedda linsreflexer som kan användas för specifika kreativa effekter. På mindre bländare ger den mycket skarpa och nästan distorsionsfria bilder som enkelt uppfyller alla moderna krav på bild kvalitet.

Elegans i kompakt form
Den som plockar upp Summilux-M 35 f/1.4 för första gången förstår omedelbart varför otaliga kända fotografer vägrar att ta bort det från kameran. Och varför Leica återupplivar den med en praktiskt taget oförändrad vintagelook från 1961 och identisk optisk design.
Det är en främre ring i rostfritt stål. Låsbar fokusring. Och den svarta clip-on motljusskyddet. De är alla modellerade på originalet.
Nytt å andra sidan är det andra motljusskyddet som denna klassiker kommer med. Denna alternativa, runda version har en E46-gänga för filter. Vilket – förutom sin kompakthet, extremt låga vikt på 200 g och dess exakta kontroller – gör  Summilux-M 35 f/1.4 ett mångsidigt primeobjektiv för varje M-kamera.

flyer_original_small.jpg
1961: Den snabbaste vidvinkeloptiken
När Summilux-M 35 f/1.4 kom på marknaden 1961 presenterade Leica det snabba objektiv som världen någonsin sett.
I över 35 år tillverkades den i flera versioner. Idag är en sällsynthet i hög efterfrågan. Med den förnyade produktionen in vår Wetzlar-fabrik är klassikern på väg att uppleva en anmärkningsvärd återupplivning.
En riktig klassiker: Förutom Summaron-M 28, Thambar-M 90 och Noctilux-M 50 är Summilux-M 35 en del av Leica Classic Line – förkroppsligar kvalitet och varaktigt värde.

Artikelnummer:11301
Bildvinkel (diagonal, horisontell, vertikal):För 35 mm (24x36 mm): 62.5°/ 53.6°/ 37.2°
Optisk konstruktion:Antal element/grupper: 7/5Närgräns: 1 meter
Bländare:Med klickstopp och halva värdenMinsta bländare: 16
Bajonett:Leica M
Filtergänga:E46
Lens Hood:Ingår (både rektangulär samt runt motljusskydd)
Mått och vikt, med och utan motljusskydd:Längd: 35 mm utan motljusskydd/57 mm med rektangulärt motljusskydd/52 mm med runt motljusskyddDiameter: 66,5 mm utan motljusskyddVikt: 200 g/221 g/214 g (utan motljusskydd/med rektangulärt motljusskydd/med runt motljusskydd
Datablad (PDF):Summilux-M 35/1,4 classicProof of Performance

Standardvy | Byt till Mobil vy