Stäng

Fysisk butik öppen onsdag 27/10 12.00-17.00 & torsdag 28/10 12.00-18.00 denna vecka. Kundmöte även efter överenskommelse

Pressinformation

Journalister och media i allmänhet som är intresserade av Leica och Leica-produkter får gärna ta kontakt med oss. Vi kan vidareförmedla frågor och förfrågningar till Leica i Tyskland eller till Leicas generalagent i Danmark.

Klicka här för kontaktinformation eller uppgifter om telefonnummer och e-post-adresser. 

Om Leica Camera

Leica Camera AG är en internationell tillverkare av kameror, objektiv, kikare och avståndsmätare i marknadens premiumsegment. Leicas varumärke har uppnått en legendarisk status baserat på företagets långa tradition och erfarenhet som bland annat konstruktör och tillverkare av högklassiga optiska produkter och instrument. Genom att kontinuerligt lansera nya högteknologiska produkter har Leica Camera kunnat behålla sin ledande ställning inom sitt marknadssegment.

Leica Camera AG har huvudkontor och fabrik i Wetzlar i Tyskland och en andra fabrik i Famalicão i Portugal. Egna försäljningskontor och filialer finns i Australien, Kina, Storbritannien, Frankrike, Italien, Japan, Schweiz, Singapore, Sydkorea och USA.

Bland Leica Cameras dotterbolag finns bland annat Leitz Cine, som tillverkar objektiv för video- och filmkameror, samt Sinar, som tillverkar storformatskameror och tillbehör till dessa. 

Leica Camera AG:s omsättning uppgick 2017/18 till 417 miljoner euro och antalet anställda
var cirka 1 600.

Leica Cameras ledningsgrupp
Matthias Harsch, CEO (vd)
Dr. Marita Paasch, COO (operativ chef)

Leicas ledningsgrupp (presentation)

Leica Cameras styrelse
Dr. Andreas Kaufmann (ordförande)
Patrick Thomas
Dr. Frank Holzer
Dr. Axel Herberg
Arbetstagarrepresentanter
Gundula Schütze
Edgar Zimmermann

Press 

 Leica Park

 

Standardvy | Byt till Mobil vy