Fysiskt butik denna vecka öppen onsdag 19/6 kl. 12-17, torsdag 20/6 kl. 12-18. Kundmöten även efter överenskommelse

Startsida  ›  Kameror  ›  Leica M | Analoga  ›  Leica M6, matt svartlack, kamerahus
Leica M6, matt svartlack, kamerahus
Leica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahusLeica M6, matt svartlack, kamerahus

Beskrivning
Teknisk specifikation

Nya Leica M6
• Återutgivning av Leica M6
• Leica M6 är en av de mest populära analoga M-kamerorna någonsin
• Pålitlig mekanik med hög precision
• Förbättrad avståndsmätare (med belagda glasytor och batterivarning)
• Topplock och bottenplatta av massiv mässing
• Reptålig mattsvart lack
• Nytt svart konstläder med typisk "MADE IN GERMANY"-prägling
• Röd Leitz-logga på framsidan
• Ny ISO-urtavla i stil med original Leica M6 (nya elektroniska komponenter inuti)
• Läderbärrem med präglade LEICA-bokstäver som de första M6-bärremmarna
• Förpackning i stil med original M6-kartong

Leica M6 historien

Ju mer erfarenhet vi får, desto bättre blir vi på att veta vårt varumärkes personlighet, mål och styrkor.
Detta gäller lika mycket för en enskild kameras livscykel som för en hela produktfamiljen – särskilt en så legendarisk som Leica M. Still, efter nästan 70 år behåller Leica M-System sin förmåga att anpassa sig till vår tid utan att kompromissa med dess kärnvärden.

Som ingen annan Leica M-kamera är den analoga Leica M6 ett verktyg som håller väcka beundran från fotografer runt om i världen. Inte bara gjorde det dess produktion markerar en milstolpe i Leica Camera AG:s företagshistoria, men den fortsatte att modelleras i många olika versioner mellan 1984 till 2002. Idag fortsätter Leica M6 att fängsla nya generationer av passionerade fotografer.

Intuitiv, kompakt, diskret: M6 kommer dig närmare. Nära till handlingen och äkta känslor. För bilder som är effektfulla och personliga. Nej undra på att fotojournalister har använt den här kameran för att fånga unika bilder sedan 1980 talet. Och som det föredragna verktyget för världens bästa fotografer, Leica M6 ligger bakom otaliga ikoniska bilder fördjupa betraktaren i samtidshistoria.

Det medvetna förkastandet av "skulle vara möjligt" till förmån för "vad". är nödvändigt” – som gör en passiv fotograf till en proaktiv agent — är en filosofi som finns i Leica M6. Det symboliserar avgörande fotografi. Kräver att dess ägare gör medvetande beslut om ämnet framför dem, med hjälp av sina egna kreativa process för att inte bara ta bilder utan göra bilder sprängfyllda med en unik livssyn.

I en värld som rör sig snabbare än någonsin är analog fotografering det uppleva en renässans. Dagens ägare längtar också efter produkter med bestående värde. Produkter som tvingar dem att sakta ner, bryter cykel av oändlig konsumtion och omfamna traditionella värderingar som t.ex tillförlitlighet, tillit och kvalitet. Kvalitet som kan ses och röras.
Möjliggörs av förstklassiga material och stensäker mekanik. Produkter som ha en själ. Leica M6 är den fysiska utföringsformen av allt detta.
Vem, om inte Leica, kunde bättre förstå denna önskan på riktigt, ren fotografering och den kreativa resa som följer med det? Det är därför naturligt att det som förmodligen är den mest populära legendariska kameran någonsin borde komma tillbaka.

Leica M6 – Skriv din historia

Artikelnummer:10557
Sensortyp:Film (24x36)
Upplösning:-
Sensorstorlek:-
Lågpassfilter:-
Bildformat:-
Bildfrekvens:-
Slutartider:1 s till 1/1000 s
Videoupplösning:-
Videoformat:-
Videohastighet:-
ISO-inställning:Manuell
WiFi:-
GPS:-
Minneskort:-
LCD-skärm:-
Storlek:138x38x78 mm
Vikt:575 g (utan batteri)
Datablad (PDF):Leica M6

Standardvy | Byt till Mobil vy