Fysiskt butik öppen onsdag kl. 12-17, torsdag-fredag kl. 12-18. Kundmöten även efter överenskommelse

Startsida  ›  Tillbehör  ›  Leica M-tillbehör  ›  Leica Makroadapter M
Leica Makroadapter M
Leica Makroadapter MLeica Makroadapter MLeica Makroadapter M

Beskrivning
Teknisk specifikation

Leica Macro-Elmar-M 90 mm f / 4 och Macro-Adapter-M utgör en bekväm lösning för närbilder med hjälp av Live View-funktionen hos Leica M11, M10, M / MP (Typ 240), Monochrom (Typ 246 ).

Adaptern är konstruerad för att monteras mellan kameran och Leica Macro-Elmar-M 90 mm f / 4. Dess integrerade spiralformade skruvsystem möjliggör en variabel förlängning av linsen mellan 18 och 30 mm och möjliggör därigenom variationen i reproduktionsförhållandet. När den är monterad på adaptern kan Leica Macro-Elmar-M 90 mm f / 4 också användas i sitt hopfällda läge för exponeringar upp till oändlighet. Tack vare en ny låsfunktion kan fotograferna ställa in ett avstånd från 41 cm (reproduktionsförhållande 1: 2) till oändligheten utan att behöva avmontera adaptern.

Eftersom Macro-Adapter-M också är kompatibel med andra M-objektiv, erbjuder det Leica M-fotografer ett jämnare utbud av möjligheter till kreativ sammansättning och ytterligare variation i reportageportföljer. Med Leica-objektiv från 50 mm och större möjliggör det makroexponeringar upp till ett reproduktionsförhållande på 1: 2 och med vidvinkelobjektiv, ännu större förhållanden. Längden mellan objektiv och motiv minskar med minskande brännvidd. Användningen av adaptern med 28, 35 eller 50 mm linser skapar fascinerande effekter. Det korta avståndet från motivet skapar extremt förvrängda perspektiv och mycket selektiv skärpa. Eftersom, i motsats till en makrolinsdesign, inte bildskärmens prestanda optimeras för så nära fokusavstånd, är det lämpligt att stoppa dem med en eller två bländarvärden. Användningen av Macro-Adapter-M med linser med brännvidd på mindre än 28 mm rekommenderas inte, eftersom avståndet mellan objektiv och motiv måste vara extremt kort för att möjliggöra korrekt fokusering.

Artikelnummer:14652

Se även

Standardvy | Byt till Mobil vy