Fysiskt butik denna vecka öppen onsdag 19/6 kl. 12-17, torsdag 20/6 kl. 12-18. Kundmöten även efter överenskommelse

Startsida  ›  Objektiv  ›  Leica SL-objektiv  ›  Leica Super-APO-Summicron-SL 21 mm f/2,0 ASPH
Leica Super-APO-Summicron-SL 21 mm f/2,0 ASPH
Leica Super-APO-Summicron-SL 21 mm f/2,0 ASPHLeica Super-APO-Summicron-SL 21 mm f/2,0 ASPHLeica Super-APO-Summicron-SL 21 mm f/2,0 ASPH

Beskrivning
Teknisk specifikation

Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH.

Med nya Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. introducerar Leica Camera AG samtidigt världens första APO-objektiv med en brännvidd på 21 mm. Därför uppfyller det högpresterande vidvinkelobjektivet även de högsta professionella kraven och ger konsekvent skärpa ända in i bildens yttre hörn.På så sätt blir det den senaste familjemedlemmen av APO-Summicron-SL-objektiven som står för toppprestanda inom det optiska området och imponerar med sin snabba, pålitliga Dual Synchro DriveTM autofokus. Precis som de redan tillgängliga objektiven med en brännvidd på 28, 35, 50, 75 eller 90 mm, Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. har samma kompakta mått med samma E67-filterdiameter – trots den extrema betraktningsvinkeln. Denna betraktningsvinkel för Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. är predestinerad för utmanande användning inom landskapsfotografering, inomhus, under reportage, i studion och inom arkitekturfotografering. Ett närmaste fokuseringsavstånd på endast 21 cm säkerställer också effektiva detaljbilder medan den stora maximala bländaren möjliggör ytterligare kreativa möjligheter tack vare den selektiva användningen av skärpa och oskärpa.

De 14 högprecisionstillverkade linserna – tre av dem med en asfärisk yta – är indelade i 11 grupper och bidrar till högsta möjliga grad av bildkvalitet även med helt öppen bländare. Den apokromatiska korrigeringen av objektivet är unik för dess brännvidd och bevisar återigen Leicas ingenjörers högsta standard. De flesta av de använda linselementen är därför gjorda av högkvalitativa specialglasögon vars krävande bearbetning kräver de mest innovativa tillverkningsmetoderna.

Båda nya linserna förbättrar inte bara SL-systemet utan också den ständigt växande portföljen av L-Mount-alliansen med två enastående ultravidvinkelobjektiv för att fånga bilder och videor i unik Leica-kvalitet.

Artikelnummer:11181
Bildvinkel (diagonal, horisontell, vertikal):För 35 mm (24x36 mm): 91.7°/81.2°/59.5°
Optisk konstruktion:Antal element/grupper: 14/11 (varav 3 asfäriska)Närgräns: 0,21 meter
Bländare:Med halva och tredjedels värdenMinsta bländare: 22
Bajonett:Leica L
Filtergänga:E67
Lens Hood:Ingår
Mått och vikt, med och utan motljusskydd:Längd: 102 mmDiameter: 73 mmVikt: 789 g
Datablad (PDF):Super-APO-Summicron-SL 21/2,0 ASPH

Standardvy | Byt till Mobil vy