Fysisk butik öppen onsdag kl.12-17, torsdag-fredag kl. 12-18. Möte övriga tider efter överenskommelse

Startsida  ›  Objektiv  ›  Leica SL-objektiv  ›  Leica APO-Summicron-SL 90 mm f/2,0 ASPH
Leica APO-Summicron-SL 90 mm f/2,0 ASPH
Leica APO-Summicron-SL 90 mm f/2,0 ASPHLeica APO-Summicron-SL 90 mm f/2,0 ASPHLeica APO-Summicron-SL 90 mm f/2,0 ASPH

Beskrivning
Teknisk specifikation

Höga prestanda, kompakt format och innovativ teknik

Bildkvalitet, ljusstyrka, och inte minst viktigt för professionell användning, en robust konstruktion är bara några av kännetecken som karaktäriserar Summicron-SL-objektiven.

Summicron-SL-objektiven har utvecklats parallellt med Leica SL-kameran. Det innebär en perfekt matchning mellan objektivens konstruktion, kameran och kamerans sensor. Allt för att uppnåg högsta möjliga bildkvalitet.

Objektiven ger optimal detalj- och färgåtergivning från bildens mitt ända ut till bildens hörn på alla fotograferingsavstånd och vid alla bländare.

Leica Summicron-SL-objektiven uppnår extrem hög kontrast redan vid största bländdare. Detta gör dem till perfekta alternativen för fotografer som vill arbete med korta skärpedjup och som uppskattar den de egenskaper som kännetecknar en "Leica-bild".

Leicas "Dual Syncro Drive-teknik" garanterar högsta möjliga precision för objektivens autofokusegenskaper. Summicron-SL-objektiven ger mycket snabb autofokus från oändligt till närbild och motsvarar de krav som användare ställer på ett professionellt kamerasystem.

Objektiven är tillverkade med hösta möjliga precision. "Made in Germany" är ett kvalitetsbegrepp som betyder mycket för Leica. Kvaliteten på bajonettfattningen, tätningen av den främre linsen är två av de egenskaper som gör att ett Summicron-SL-objektiv monterat på kameran är skyddat mot ljusinsläpp, damm och väta. Till detta kommer att Leicas "Aqua Dura-beläggning" på den främre linsen skyddar mot smuts och repor.

Summicron-SL-objektiven levereras med specialtillverkare motljusskydd formgivna för att optimalt skydda mot ströljus. Ett prefekt utformat motljusskydd är en förutsättning för att uppnå maximal kontrast vid alla fotograferingssituationer.

Leicas SL:s autofokus med ögonigenkänning ger rätt skärpa även när Summicron-SL-objektiven används vid största bländare för att uppnå kort skärpedjup.

Artikelnummer:11179
Bildvinkel (diagonal, horisontell, vertikal):För 35 mm (24x36 mm): 27,3°/22,9°/15,4°
Optisk konstruktion:Antal element/grupper: 11/9Närgräns: 0,6 meter
Bländare:Med klickstopp och halva värdenMinsta bländare: 22
Bajonett:Leica L
Filtergänga:E67
Lens Hood:Ingår
Mått och vikt, med och utan motljusskydd:Längd: 102 mmDiameter: 73 mmVikt: 700 g

Standardvy | Byt till Mobil vy