Fraktfritt vid köp över 1 000 kronor! | Telefon: 08-660 20 08

Pressinformation

Journalister och media i allmänhet som är intresserade av Leica och Leica-produkter får gärna ta kontakt med oss. Vi kan vidareförmedla frågor och förfrågningar till Leica i Tyskland eller till Leicas generalagent i Danmark.

Genom den danska generalagenten kan media som är intresserade av att testa Leica-produkter få tillgång till dessa. Leica Center i Stockholm kan också i vissa fall vara behjälplig med produkter.

Klicka här för kontaktinformation eller uppgifter om telefonnummer och e-post-adresser. 

Om Leica Camera

Leica Camera AG är en internationell tillverkare av kameror, objektiv, kikare och avståndsmätare i marknadens premiumsegment. Leicas varumärke har uppnått en legendarisk status baserat på företagets långa tradition och erfarenhet som bland annat konstruktör och tillverkare av högklassiga optiska produkter och instrument. Genom att kontinuerligt lansera nya högteknologiska produkter har Leica Camera kunnat behålla sin ledande ställning inom sitt marknadssegment.

Leica Camera AG har huvudkontor och fabrik i Wetzlar i Tyskland och en andra fabrik i Famalicão i Portugal. Egna försäljningskontor och filialer finns i Australien, Kina, Storbritannien, Frankrike, Italien, Japan, Schweiz, Singapore, Sydkorea och USA.

Bland Leicas dotterbolag finns bland annat CW Sonderoptic, som tillverkar objektiv för video- och filmkameror, samt Sinar, som tillverkar storformatskameror och tillbehör till dessa. 

Leica Camera AG:s omsättning uppgick 2016/17 till 325 miljoner euro och antalet anställda var 1 600.

Press 

 Leica Park

 

Standardvy | Byt till Mobil vy
Stäng