Stäng

Välkommen till fysisk butik onsdag-fredag 19-21 januari kl. 12.00-18.00

Startsida  ›  Kameror  ›  Leica-kompakter  ›  Leica C-LUX, midnattsblå
Leica C-LUX, midnattsblå
Leica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblåLeica C-LUX, midnattsblå

Beskrivning
Teknisk specifikation

Nya Leica C-LUX är en kompakt kamera med ett mycket stort brännviddsomfång. Objektivet, Leica DC Vario-Elmar 8,8-132 mm f / 3,3-6,4 ASPH, motsvarar ett objektiv på 24 till 360 millimeter i småbildsformatet. Kameran har en 20-megapixelsensor med höga prestanda för kontinuerlig fotografering i upp till 10 bilder per sekund och videofilming i 4K-kvalitet. Nya Leica C-LUX är en kamera för kreativt fotograferande såväl hemma som på resor. Lätt att ha i fickan, portföljen eller handväskan och med ett zoomomfång som täcker merparten av alla bildbehov. Den moderna 1-tumssensorn ger dessutom bra bilder även i svag belysning. ISO-känsligheten sträcker sig från 80 till 25 600 ISO. Naturligtvis går det att spara bilderna i JPG-format om man snabbt vill använda dem eller i RAW-format om man vill bearbeta dem i ett bildredigeringsprogram.

För dem som vill dela sina bilder på exempelvis sociala medier är nya Leica C-LUX ett perfekt verktyg. Ett enkelt tryck på den bakre skärmen räcker för att aktivera kamerans inbyggda kontaktegenskaper med exempelvis en mobiltelefon.

För att fotograferandet ska bli såväl kreativt som tekniskt bra och dessuom enkelt har nya C-LUX också ett flertal moderna funktioner. Autofokus är naturligtvis en sådan funktion och för att skärpeinställningen ska bli än mer perfekt har autofokusen ansiktsigenkänning och 49 mätpunkter. Tillsammans med förinställbara bildlägen för exempelvis landskap och porträtt gör C-LUX:en alla egenskaper fotograferandet mycket lätt med bibehållen hög teknisk kvalitet.

Nya Leica C-LUX har en högkvalitativ inbyggd sökare md 2,23 miljoner bildpunkter som kan justeras för synskärpa från minus 4 till plus 3 dioptrier. Dessutom naturligtvis en ljusstark bakre bildskärm med 1,24 miljoner bildpunkter som fungerar bra även i omgivande dagsljus.

Leica C-LUX finns i de två färgerna Light Gold (ljust guld) och Midnight Blue (midnattsblå) och till de båda kamerorna finns ett flertal snygga, specialformgivna tillbehör.


Med alla Leicas digitalkameror medföljer vid köp en tre månaders prenumeration på Adobe Creative Cloud Photography Plan (köparen har 30 dagar på sig att aktivera prenumerationen). I denna prenumeration ingår fullversioner av programmen Photoshop CC, Photoshop Lightroom CC och Photoshop Lightroom Classic CC. Dessutom ingår också 20 GB molnbaserat lagringsutrymme för bilder. Efter tre månader kan man själv välja att fortsätta med prenumerationen (mer information finns på Adobes webbsajt).

 

[Om du besöker sajten med en mobiltelefon och vill se videofilmerna bättre, byt till "Standardvy" genom att klicka på länken längst ned på sidan.]

 

 

Artikelnummer:19129
Sensortyp:MOS
Upplösning:20 megapixlar
Sensorstorlek:1 tum
Lågpassfilter:Ja
Bildformat:JPG, RA!W
Bildfrekvens:10 b/s
Slutartider:120 s till 1/6000 s
Videoupplösning:2160x3840, 1080x1920
Videoformat:MPEG-4
Videohastighet:24, 30, 60
ISO-inställning:80 till 25600
WiFi:Ja + Bluetooth
GPS:Nej
Minneskort:SD
LCD-skärm:3 tum TFT pekskärm
Storlek:113 x 67 x 46 mm
Vikt:340 g (med batteri)
Datablad (PDF):Leica C-Lux

Standardvy | Byt till Mobil vy