Stäng

Telefon: 08-660 20 08 | Vår butik öppen onsdag 28/10 kl. 13.00-18.00 under denna vecka. Inga ordinarie tider under Corona

Startsida  ›  Övrigt  ›  Rengöring  ›  Tergo Ultra mikrofiber optikputsduk
Tergo Ultra mikrofiber optikputsduk
Tergo Ultra mikrofiber optikputsduk

Beskrivning
Teknisk specifikation

Under 1970-talet utvecklades en fiber som skulle komma att få bättre egenskaper än traditionella fibrer. Dessa fibrer är mycket små och kallas ultrafina mikrofiber. Dessa ska inte förväxlas med microfibrer som är större och som därmed inte har samma förmåga att rengöra. 

Ultramicrofibern är en fiber med speciella egenskaper som gör att den är mycket användbar vid rengöring. Den fiber som används vid tillverkningen av Tergo produkterna har två unika egenskaper som gör den till marknadens bästa ultramikrofiber. Dessa egenskaper är kapillärkraften och den elektrostatisk förmågan. Fibern håller fast smuts och partiklar på ett unikt sätt. Det medför att smuts och partiklar inte tappas medan produkterna används, något som är fallet med traditionella städtextilier. 

Det går inte att se ultramikrofibern med blotta ögat och därför krävs det en kraftig uppförstoring för att se dem. Mellan varje fiber finns det små kanaler, kapillärer, som binder och suger till sig smuts och partiklar. Efter splittring lösgörs fibrerna från varandra och då får fibrerna mycket små och skarpa kanter. Kanterna fungerar som små hyvlar som hyvlar bort smutsen. I kapillärerna sugs sedan smuts och vatten in och binds. 

Fibern som används till Tergo produkterna har bland annat följande egenskaper:

  • Materialet suger upp till fyra gånger sin egen vikt. Rengöringen kan utföras utan att använda rengöringskemikalier. Vid torr rengöring uppstår en elektrostatisk kraft som ytterligare höjer rengöringsförmågan. Produkterna är helsyntetiska och är därmed "uppladdningsbara".
  • Vid torr rengöring uppstår en elektrostatisk kraft som ytterligare höjer rengöringsförmågan. Produkterna är helsyntetiska och är därmed "uppladdningsbara".
  • Vid användning tillsammans med vatten finns inte den statiska förmågan med däremot den starka rengörings- och uppsugningsförmågan byggs på kapillärkraften. Fibrerna är så små att de tränger ned i porerna i olika material och tar med sig partiklar och smuts som ligger djupt nere i porerna.

Fibern kan också avlägsna bakterier från ytan. 

Artikelnummer:841

Standardvy | Byt till Mobil vy