Inget officiellt öppethållande i fysisk butik under juli. Kundmöten endast efter överenskommelse

Startsida  ›  B+W-filter  ›  Svartvitt  ›  B+W 090 ljusröd filter 39 mm MRC
B+W  090 ljusröd filter 39 mm MRC
B+W  090 ljusröd filter 39 mm MRC

Beskrivning
Teknisk specifikation

B+W Filter 39 mm Red Light 590 MRC Basic. Detta filter är idealiskt när man vill framhäva kontrast. Vid landskaps- eller arkitekturfotograferingar framhävs vita ytor t ex moln mot en himmel som blir mörkare. Dis reduceras kraftigt vid fotografering på långa avstånd. Filterfaktor 5.

Filter för Svartvit fotografering

Svartvita fotografier är omåttligt populära. För att få bästa bildresultat och kvalitet fotograferar du bilden i läge monokrom (digitalkamera) eller med svart/vit film (analog kamera). Vid digital efterbearbetning av en färgbild, från färg till svart/vit (t.ex. omvandling till gråskala), tappar bilden nyanser och gråskalor som hade bevarats om bilden redan från start fotograferats i svart/vitt. Om man önskar förstärka nyanser och kontraster i en svart/vit bild kan detta enkelt göras med hjälp av ett B+W kamerafilter avsett för svart/vit fotografering utan att bildens (datafilens) ursprungskvalitet försämras.

Olika varianter för olika effekter

B+W filter för svart/vit fotografering finns i en rad varianter avsedda för att ge olika effekter. Enkelt beskrivet så intensifierar filtret den färg i motivet som motsvarar filtrets färg samt att de kompletterande färgerna i motivet nedtonas. Om man t.ex. fotograferar ett äppelträd med ett rödfilter monterat på kameran, blir bladen på trädet mörkare och de röda äpplena ljusare. Gulfärgade filter används för att öka kontraster vid främst landskapsfotografering eftersom det filtret har en förmåga att tydligt öka kontrasten och ge en mörkare himmel. Bilden får en högre briljans när grönskan återges mer differentierad. Gult mediumfilter betraktas som ett standardfilter för fotografering i svarvitt. Orangefilter ökar effekt ytterligare på samma motiv och kan ge diffusa moln och ett mycket mer dramatiskt intryck. Det kan även användas vid porträttfoto för att dölja eventuella märken och blemmor. Gruppen av röda filter kan förstärka denna effekt till den grad att de kan förvandla ett sommarlandskap till en dramatisk ”storm” eller ett sanddynlandskap till ett månlandskap med en nästan helt svart himmel.

Transmission | B+W Filter för svart/viti fotgrafering

B+W Black and White filter transmission

MRC

MRC är en antireflexbeläggning med hela 7 lager samt ett skyddslager som motstår smuts, väta och är extra motståndskraftigt mot repor med en beläggning som gör det lättare att rengöra.

B+W Basic MRC Coating

Basic filterfattning

Basic filterfattning är tillverkad av mässing med tillbehörsgänga i fronten. Filterfattningen är mattsvart och har en mycket greppvänlig ytterring. Basic filterfattning kan användas på flesta objektiv ned till 24mm, format 24x36, utan att vinjettering uppstår.

B+W Basic filter mount

Artikelnummer:4012240050093

Standardvy | Byt till Mobil vy