Stäng

Fraktfritt vid köp över 1 000 kronor! | Telefon: 08-660 20 08

Startsida  ›  B+W-filter  ›  ND106-filter (gråfilter)  ›  B+W Filter 806 (sex bländarsteg) ND106 55 mm XS-Pro MRC Nano
B+W Filter 806 (sex bländarsteg) ND106 55 mm XS-Pro MRC Nano
B+W Filter 806 (sex bländarsteg) ND106 55 mm XS-Pro MRC Nano

Beskrivning
Teknisk specifikation

ND-filter (gråfilter) reducerar ljustransmissionen när det är för mycket ljus vid höga ISO-tal. B+W:s gråfilter är tillverkade av neutralgrått Schott NG-glas och har en flerskiktig antireflexbeläggning med en extra hård försegling, MRC (Multi Resistant Coating). De blockerar hela det synliga spektrumet och reducerar ljusmängden utan inverkan på kontrast eller färger.

Gråfilter används både inomhus och utomhus. För viss kreativ fotografering är gråfilter av stor betydelse. Till exempel när man önskar att bakgrunden ska bli oskarp och intresset ska fokuseras mot huvudmotivet (fotografering med stor bländare). Om man då måste välja en så kort slutartid på kameran att den inte kan ställas in, ger ett gråfilter åter förutsättningarna för normala värden. Dessutom används ofta gråfilter när man vill "tömma" en plats på exempelvis människor framför en byggnad. Ett kraftigt gråfilter ger så pass lång slutartid att endast byggnader och andra statiska föremål "fastnar" på filmen. Det kan också ge häftiga effekter för vattenfall eller när man vill att hav och sjö ska ge ett trolskt och diffust intryck.

Gråfilter är dessutom nästan ett måste vid videofilming där man ofta väljser slutartider runt 1/60-dels sekund för bästa filmeffekt.

Artikelnummer:1089223

Standardvy | Byt till Mobil vy