Stäng

Fysisk butik öppen onsdag 3/3 kl 12.00-18.00 Under Corona inga ordinarie öppettider tillsvidare. Kundmöte även efter överenskommelse

Startsida  ›  Kameror  ›  Leica M  ›  Leica M10, silver, kamerahus
Leica M10, silver, kamerahus
Leica M10, silver, kamerahusLeica M10, silver, kamerahusLeica M10, silver, kamerahusLeica M10, silver, kamerahusLeica M10, silver, kamerahusLeica M10, silver, kamerahus

Beskrivning
Teknisk specifikation


Med alla Leicas digitalkameror medföljer vid köp en tre månaders prenumeration på Adobe Creative Cloud Photography Plan (köparen har 30 dagar på sig att aktivera prenumerationen). I denna prenumeration ingår fullversioner av programmen Photoshop CC, Photoshop Lightroom CC och Photoshop Lightroom Classic CC. Dessutom ingår 20 GB molnbaserat lagringsutrymme för bilder. Efter tre månader kan man välja att fortsätta med prenumerationen (mer information finns på Adobes webbsajt).

[Om du besöker sajten med en mobiltelefon och vill se videofilmerna bättre, byt till "Standardvy" genom att klicka på länken längst ned på sidan.]

M10:ans unika kombination av arv från tidigare modeller och teknisk innovation sammanför allt som är viktigt inom det fotografiska området. Kompakta mått, förbättrade prestanda och en dedikerad inställningsratt för ISO-värden på kamerans ovansida ger M-fotografer det som de efterfrågat av en M-kamera.

Lika enkelt byggd som en analog M-kamera
Många fotografer har önskat sig en återgång till de mått och den idealiska ergonomin som kännetecknade de analoga M-modellerna. Leica har noterat dessa önskningar. M10:ans mått är nu desamma som måtten på en analog M-kamera. Leica M10 är den mest kompakta, digitala M-kameran hittills.

ISO-kapacitet från 100 till 50 000
Den nya formgivningen av sensorn i Leica M10 har möjliggjort ISO-inställningar från 100 till hela 50 000. Samtidigt har bruset i bilder tagna på höga ISO-tal kunnat minskas avsevärt. Leica M10 öppnar upp för nya fotograferingsmöjligheter och ger exceptionella bildresultat även vid mycket svåra ljusförhållanden.

ISO-inställningsratt ger bättre kontroll

En av nyheterna på Leica M10 är den dedikerade ratten för ISO-inställning på kamerans ovansida. Leica M10 är den första digitala M-modellen som har alla viktiga inställningsmöjligheter – avstånd, bländarvärden, exponeringstid och ISO-inställning – samlade och valbara utan att kamerans menysystem behöver användas. Alla dessa inställningar kan dessutom göras utan att kameran är påslagen.

Enkelt handhavande

Den minimalistiska formgivningen av Leica M10 begränsar inte kamerans funktionalitet eller fotografens kreativitet. Alla viktiga funktioner är lätta att nå och ställa in och med bara tre knappar på kamerans baksida kan användaren sköta kamerans funktioner.

Se mer genom den förbättrade mätsökaren
Redan från början har mätsökaren i M-modellerna haft en central roll. Mätsökaren var så viktig att den gav kamerasystemet sitt namn. M står för tyskans "Messsucher". På Leica M10 har mätsökaren förbättrats ytterligare. Synfältet genom sökaren har utökats med 30 procent och förstoringsgraden är nu 0,73. Lägg till detta att ögonavståndet till sökaren har utökats med 50 procent, vilket inte minst kommer att uppskattas av dem som använder glasögon.

Snabb fotografering med upp till 5 bilder per sekund
Ett buffertminne på 2 gigabyte och möjligheten att fotografera med 5 bilder per sekund gör att risken för att missa det rätta fotograferingsögonblicket minskar. Men Leica M10 kan man utan avbrott ta 100 jpg-bilder eller 36 raw-bilder.

Maestro-II-processorn förbättrar bildkvaliteten
Maestro-II-processorn i Leica M10 är ett exempel på hur långt utvecklingen av bildprocessorer har kommit i dag. Kombinerad med den nyutvecklade 24-megapixelsensorn skapar processorn förutsättningarna för att Leica M10 ska kunna ge bilder med låg brusnivå och stor detaljrikedom vid ISO-nivåer upp till 50 000.

Exceptionell bildkvalitet tack vare den nya sensorn
Den nya 24-megapixelsensorn i fullformat (24x36) är utvecklad speciellt för Leica M10. Den har alla de egenskaper som kännetecknar det som behövs för hög bildkvalitet: stort dynamiskt omfång, utsökt hantering av kontraster samt detaljskärpa.

Tätad för att stå emot dåligt väder och damm
Precis som sina föregångare i M-serien är Leica M10 byggd av mässing och kamerans yttre är täckt med en slitstark magnesiumlegering. Tillsammans med Gorilla-glaset på den bakre bildskärmen ger kamerans konstruktion fotografen ett professionellt verktyg får många år av dagligt användande. Leica M10 är dessutom vatten- och dammskyddad genom speciella gummitätningar.

Skapa en favoritmeny

En digital kameras inställning är av beroende av personliga preferenser och fotografiska krav. För att underlätta för fotografen erbjuder Leica M10 möjligheten att skapa en "favoritmeny", som enkelt kan öppnas med en knapptryckning.

Trådlös kommunikation med hjälp av en ny M-app och WLAN-anslutning
Leica M10 är den första M-kameran med en integrerad WLAN-modul. Bilden kan därmed enkelt sändas trådlöst till iOS-enheter och delas på internet. Det går också att använda en smart telefon med en ny M-app som fjärrkontroll till kameran. Via M-appen och en smart telefon kan man till exempel styra kamerans slutare.

Avståndsinställning med konturframhävning (Focus Peaking)
Leica M10:s Live View-funktion ger tillgång till två olika möjligheter för exakt avståndsinställning. Dels finns konturframhävning (Focus Peaking) och dels finns förstoring av bilden på bildskärmen eller i Visoflex-sökaren (extra tillbehör) vid avståndsinställning. På Leica M10 har kontrasten på konturframhävningen förbättrats jämfört med tidigare M-modeller och skärpan kan därmed ställas in med ännu större exakthet.

Hållbarhet i fokus

Leica har i decennier utvecklat och byggt kameror som legat i framkant av utvecklingen. Genom alla dessa år har Leica dessutom alltid haft fokus på hållbarhet (sustainability). På 1950-talet skapade Leica en tidlös standard med M-bajonetten. Nästan alla Leica-objektiv som tillverkats sedan dess kan monteras på och användas med Leica M10. Leicas optiska produkter har varit och är tidlösa. De har varit många fotografers trogna följeslagare genom decennierna.


Kompatibilitet med Leica Visoflex och R-objektiv
Kombinationen av R-adaptern och Leica Visoflex-sökaren gör det möjligt att använda nästan alla Leicas R-objektiv på M10:an. För att ytterligare förbättra avståndsinställningen tillsammans med R-objektiv kan den delförstorade bilden i de elektroniska sökarna panoreras i höjd- och sidled för att underlätta fokuseringen på rätt punkt i motivet.

Leica M10 är kompatibel med Leicas Fotoapp (Iphone och Android).

 

Artikelnummer:20001
Sensortyp:CMOS
Upplösning:24 megapixlar
Sensorstorlek:24x36 mm
Lågpassfilter:Nej
Bildformat:JPG, RAW (DNG)
Bildfrekvens:5 b/s
Slutartider:8 s till 1/4000 s
Videoupplösning:-
Videoformat:-
Videohastighet:-
ISO-inställning:100 till 50000
WiFi:Ja
GPS:Med Visoflex (typ 020)-sökare
Minneskort:SD/SDHC/SDXC
LCD-skärm:3 tum, TFT
Storlek:139x38,5x80 mm
Vikt:660g (med batteri)
Datablad (PDF):Leica M10

Standardvy | Byt till Mobil vy