Stäng

Telefon: 08-660 20 08 | Vår butik öppen onsdag 12/8 12.00-16.00 nästa vecka. Inga ordinarie tider under Corona

Startsida  ›  Kameror  ›  Leica M  ›  Leica M Monochrom (246), kamerahus
Leica M Monochrom (246), kamerahus
Leica M Monochrom (246), kamerahusLeica M Monochrom (246), kamerahusLeica M Monochrom (246), kamerahus

Beskrivning
Teknisk specifikation

Leica M-P har samma typ av sensor som Leica M, nämligen Leicas egenutvecklade 24x36 CMOS-sensor med en upplösning på 24 megapixlar. Den stora skillnaden är att Leica Monochrom-kamerans sensor inte har det Bayer-filtret som används för att tolka sensors svartvita bilder till färg. Leica Monochrom är en kamera som enbart ger svartvita bilder av mycket hög kvalitet. Avsaknaden av "färgfiltret" ökar sensorns känslighet med ett bländarsteg (eller slutartidssteg om man så vill) och bidrar dessutom till att bilderna som registeras av sensorn blir en aning skarpare.

I övrigt har Leica Monochrome samnma egenskaper som Leica M och M-P (240 modellerna). Skillanden mellan Monochrom- och M-P- jämfört den vanliga M-modellen är att Monochrome och M-P har ett större buffertminne (2GB), reptåligt safirglas på den bakre TFT-skärmen och M-modellernas sedvanlig spak, eller arm, för menuell växling av sökarramar. Monochrom- och M-P-modellen har inte heller det röda Leica-märket på framsidan, utan en Leica-logotyp graverad på ovansidan.

Andra egenskaper som kännetecknar såväl Monochrom och M-P som M är möjligheten att videofilma samt att det finns ett Live View-läge som visas på den bakre TFT-skärmen. Tack vare Live View-möjligheten kan exempelvis äldre Leica R-objektiv användas, vilket bland annat ger tillgång till makromöjligheter och objektiv med mycket korta eller länga brännvidder. Det går också att montera en extern sökare (Visoflex) som gör att man ser sökarbilden elektroniskt precis som på en traditionell spegellös systemkamera. Live View-funktionerna medför också att det finns hjälpmedel för fokusering som förstorad sökarbild och "focus peaking" (fokuskontrast eller kantkonturer).

För dig som vill filma med din kamera har Leicas M-modeller i 240-serien videofunktion med HD-upplösning (1080x1920). Naturligtvis är Livee View-möjligheterna på den bakre skärmen samt via Visoflex-sökaren till stor hjäp vid filmning, precis som fokuseringshjälpen.

Andra viktiga egenskaper hos denna kamera är en ny och snabbare Maestro-processor, avancerad ljusmätning (flerfälts eller spot), vattenavisande tätningar samt inte minst. möjligheten att använda M-optik tillverkad från 1954 och framåt. Lägg till detta att en tre månaders prenumeration på Adobe Creative Cloud Photography Plan medföljer utan extra kostnad. 


Med alla Leicas digitalkameror medföljer vid köp en tre månaders prenumeration på Adobe Creative Cloud Photography Plan (köparen har 30 dagar på sig att aktivera prenumerationen). I denna prenumeration ingår fullversioner av programmen Photoshop CC, Photoshop Lightroom CC och Photoshop Lightroom Classic CC. Dessutom ingår 20 GB molnbaserat lagringsutrymme för bilder. Efter tre månader kan man välja att fortsätta med prenumerationen (mer information finns på Adobes webbsajt).


[Om du besöker sajten med en mobiltelefon och vill se videofilmerna bättre, byt till "Standardvy" genom att klicka på länken längst ned på sidan.]

 

Artikelnummer:10930
Sensortyp:CMOS, svartvit
Upplösning:24 megapixlar
Sensorstorlek:23,9x35,8
Lågpassfilter:Nej
Bildformat:JPG, RAW (DNG)
Bildfrekvens:3 b/s
Slutartider:60 s till 1/4000 s
Videoupplösning:720x1280, 1080x1920
Videoformat:MOV (motion JPG)
Videohastighet:24, 25
ISO-inställning:320 till 25000
WiFi:Nej
GPS:Tillbehör
Minneskort:SD
LCD-skärm:3 tum, TFT
Storlek:138x42x80 mm
Vikt:680 g
Datablad (PDF):Leica M Monochrom (246)

Standardvy | Byt till Mobil vy